GR|EN

τα κρασιά

Chardonnay oak

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκη

Ποικιλιακή σύνθεση
: 100% Chardonnay

Τρυγητός
: Τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Οινοποίηση
: Κλασική λευκή οινοποίηση, με διαχωρισμό του προρόγου, κρυοεκχύλιση, στατική απολάσπωση και ζύμωση του διαυγούς γλεύκους σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18οC.
Τη, μεγάλης διάρκειας, αλκοολική ζύμωση ακολουθεί 5μηνη ωρίμανση σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, πάνω στις οινολάσπες.

Γευστικό προφίλ:
Πλούσιο, λιπαρό και βουτυράτο Chardonnay. Η μύτη ξεκινά με εξωτικές νότες και εμπλουτίζεται με μέλι, κάστανο και καπνό που φανερώνουν το πέρασμα από βαρέλι.

Αρμονίες:
Πιάτα υψηλής αρωματικής έντασης και γευστικής φινέτσας, όπως θαλασσινά, λιπαρά ψάρια ψημένα στη σχάρα, μαγειρευτά κρέατα με άσπρες σάλτσες και καπνιστά τυριά.

Ποσότητα παραγωγής 2008:
3.000 φιάλες (750 ml)