GR|EN

τα κρασιά

Ξινόμαυρο

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκη

Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο

Τρυγητός: Μέσα Σεπτεμβρίου

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Ωρίμανση για ένα χρόνο σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια

Γευστικό προφίλ: Από τον αμπελώνα μας στον ¶γιο Κωνσταντίνο Ασκού, η οικογένειά μας παράγει ένα single vineyard Ξινόμαυρο που παλαιώνει 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το μπουκέτο μας χαρίζει το αξεπέραστο -για τους φίλους του σταφυλιού- παιχνίδι ώριμου κόκκινου φρούτου (δαμάσκηνου, βύσσινου) και ντομάτας. Η γεύση είναι πλούσια, με τανίνες που έχουν μαλακώσει και πολύ μακρύ τελείωμα.

Αρμονίες: Στους 16-18°C συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά στα κάρβουνα και τα κοκκινιστά της κατσαρόλας.Τα μαγειρεμένα κόκκινα κρέατα με τις πικάντικες σάλτσες τους, το μυρωδάτο κυνήγι, οι παραδοσιακές πίτες, οι κεφτέδες και τα έντονα τυριά είναι μια σειρά από εδέσματα που υποδέχονται ευχάριστα τον χαρακτήρα του κρασιού.