GR|EN

τα κρασιά

Cabernet-Merlot

Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θεσσαλονίκη

Ποικιλιακή σύνθεση: 50% Cabernet Sauvignon - 50% Merlot

Τρυγητός: Τέλος Αυγούστου για το Merlot, πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου για το Cabernet Sauvignon

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση κάθε ποικιλίας ξεχωριστά. Μετά το τέλος της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης (όταν πραγματοποιείται) γίνονται οι πρώτες αναμίξεις μεταξύ των ποικιλιών. Ακολουθεί η παλαίωση σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια για έναν χρόνο, στη διάρκεια του οποίου τα κρασιά μεταγγίζονται δύο έως τρεις φορές. Την εμφιάλωση ακολουθεί 6μηνη παλαίωση στο μπουκάλι.

Γευστικό προφίλ: Μια μοντέρνα έκφραση του κλασικού χαρμανιού. Η μύτη συνδυάζει τις διαφορετικές αποχρώσεις των ποικιλιών, αλλά και του βαρελιού. Η γευστική εντύπωση είναι μαλακή στην αρχή, δομημένη και πλούσια στη συνέχεια, αρωματική και μεγάλης διάρκειας στο τέλος.

Αρμονίες: Στους 16-18°C συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρέατα, πιάτα με αρνί και κρεατικά στα κάρβουνα και τα κοκκινιστά της κατσαρόλας.

Διακρίσεις
2006: Αργυρό - 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

2003: Χρυσό των Χρυσών μετάλλιο - Διαγωνισμός Κρασιών από Σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας.