GR|EN

Ριζότο με χτένια και βινεγκρέτ αγκινάρας

Το Κτήμα Αρβανιτίδη δίνει νοστιμιά στη Μεγάλη εβδομάδα

Για τη Μεγάλη Δευτέρα προτείνει:
Ριζότο με χτένια και βινεγκρέτ αγκινάρας με Chardonnay Αρβανιτίδη

Ριζότο με χτένια και βινεγκρέτ αγκινάρας
από τον executive chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία Σωτήρη Ευαγγέλου 

Υλικά
12 τεμ. χτένια
100 γρ. ρύζι
½ άσπρο ζωμό θαλασσινών
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 λεμόνι
1 αγκινάρα
150 ml λάδι ελιάς
20 ml ξύδι κρασιού
50 γρ. μουστάρδα
μαϊντανό
άνηθο
20 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το ζωμό λίγο-λίγο ανακατεύοντας μέχρι να πάρει όλο το υγρό. 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα χτένια και τα μυρωδικά. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύδι και προσθέτουμε την αγκινάρα.


Κρασί

Chardonnay Αρβανιτίδη

νέα