GR|EN

Φιλέτο φαγκρί με λαχανικά «barigoule» και Chardonnay Αρβανιτίδη


Βarigoule (Μπαριγγούλ): λαχανικά μαγειρεμένα σε λευκό κρασί, με σπόρους κόλιανδρου και ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά (4 άτομα)
50 gr. κολοκυθάκι σε κύβους
50 gr  μανιτάρια σε κύβους
50 gr  καρότο σε κύβους
100 gr αγγινάρα σε κύβους
200 ml λευκό κρασί
σπόροι κόλιανδρου
ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι
600 gr. φιλέτο φαγκρί
αλάτι & πιπέρι
σπόροι μάραθου
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να δώσουν το άρωμα τους. Προσθέτουμε τα καρότα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του ψαριού και το ψήνουμε σε αντικολητικό τηγάνι, μόνο από την πλευρά του δέρματος.

νέα