GR|EN

Μπλανό (ανοιχτή τσουκνιδόπιτα) με Chardonnay Αρβανιτίδη

Η συνταγή προέρχεται από την συλλογή και καταγραφή συνταγών με τίτλο "Παραδοσιακές γεύσεις από τις περιοχές των Ιαματικών Λουτρών
(Πέλλα - Θεσσαλονίκη - Σέρρες)

Υλικά
½ κιλό αλεύρι καλαμποκιού
½ κιλό τυρί φέτα
1 κιλό στεγνή τσουκνίδα ή χόρτα του δάσους
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
αλάτι

Παρασκευή
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και το χτυπάμε με το κουτάλι ρίχνοντας νερό μέχρι να γίνει χυλός. Βάζουμε το χυλό σε βουτυρωμένο ταψί.
Καθαρίζουμε τα χόρτα και αφού τα πλύνουμε καλά, τα ζεματάμε σε νερό για να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε τα βάζουμε πάνω από το χυλό. Τρίβουμε το τυρί φέτα, το προσθέτουμε από πάνω, πασπαλίζουμε με ένα φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

νέα