GR|EN

Μαγειρίτσα & Μαλαγουζιά Αρβανιτίδη

Μια μαγειρίτσα έτσι όπως τη θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια.

Υλικά για 6 άτομα
1 συκωταριά αρνίσια περίπου 1.200 γρ.
2 ματσ. κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ματσ. άνηθος
6-7 φύλλα φρέσκος δυόσμος
500 γρ. έντερα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
2 κρόκοι αυγού
2 λεμόνια χυμό
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
2 πρέζες πιπέρι
2 κουτ. σούπας ζωμός κρέατος

Παρασκευή
Βράζουμε τη συκωταριά, κρατάμε το ζουμί και το φιλτράρουμε, κόβουμε τη συκωταριά μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά
τα έντερα, τα ζεματάμε σε καυτό νερό 2 λεπτά, τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο,
το δυόσμο. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε
τα κρεμμυδάκια ν' αχνιστούν, μετά τα συκωτάκια και τα έντερα.
Τ' αχνίζουμε λίγο, προσθέτουμε το ζουμί, το ρύζι και ½ λίτρο νερό,
τον ζωμό, το αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο, τ' αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τον χυμό λεμόνι, τα προσθέτουμε
σιγά-σιγά στη σούπα ανακατώνοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

νέα