GR|EN

Ρεβύθια παντρεμένα και Cabernet - Merlot Αρβανιτίδη

Υλικά
500 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα για 12 ώρες σε αλατόνερο
150 γρ. ρύζι Καρολίνα
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια με νερό χωρίς αλάτι και τα ξαφρίζουμε. Όταν βράσουν, χωρίς όμως να λειώσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και όταν γίνουν διάφανα, προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 10 λεπτά τη ντομάτα. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τα ρεβίθια με 300 γρ. ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Συνοδεύουμε με λαχανικά τουρσί, ελιές και αλμυρά ψάρια.

νέα