GR|EN

Μύδια μαριναρισμένα με πιπεριές και hamon serano δίπλα σε Chardonnay Αρβανιτίδη

Υλικά
16 μύδια με πράσινο κέλυφος
20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml λευκό κρασί
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό λεμόνι
3 φέτες hamon serano κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα μύδια με το κρεμμύδι, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το κέλυφος. Τα βάζουμε σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το hamon serano, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε ξανά στο κέλυφος.

νέα