GR|EN

Πεσκανδρίτσα με πατάτες και ρατατούιγ λαχανικών και Chardonnay Αρβανιτίδη

Την άνοιξη που όλα ανθίζουν και η φύση αναγεννιέται, είναι ευκαιρία
να μαγειρέψουμε με πολλά φρέσκα λαχανικά.

Πεσκανδρίτσα με πατάτες και τραγανό ρατατούιγ λαχανικών
από τον Σωτήρη Ευαγγέλου
executive chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 πεσκανδρίτσα (περίπου 1 κιλό)
4 πατάτες μέτριες
2 μελιτζάνες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
4 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
1 σελινόριζα
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. σπορέλαιο
50 γρ. αλεύρι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την πεσκανδρίτσα, τη φιλετάρουμε και κόβουμε το κάθε φιλέτο στα 2 κομμάτια. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές,
τα κολοκυθάκια, τη σελινόριζα και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια (καρέ).
Σοτάρουμε τα λαχανικά με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και αρχίζοντας από το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τη σελινόριζα και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες (αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες), αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε στο καυτό σπορέλαιο. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στα πιάτα τα λαχανικά, πάνω τους βάζουμε το ψάρι και τέλος τις πατάτες, γαρνίρουμε με τηγανητό μαϊντανό.

Kρασί
Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με... τρομερή όψη και γλυκιά, υφάλμυρη γεύση. Σας προτείνουμε να συνοδέψετε τα τηγανητά φιλέτα της συνταγής μας με ένα κρασί με πλούτο και συγχρόνως οξύτητα, δροσιά, φρεσκάδα. Δοκιμάστε το Chardonnay Αρβανιτίδη 2011. Με τον ζωηρό του χαρακτήρα, την πλούσια, καλά δομημένη γεύση και τα επίμονα αρώματα εσπεριδοειδών, έχει όλα τα εφόδια για να διακριθεί ως συνοδός του πιάτου σας.

νέα