GR|EN

Ριζότο με χτένια, βινεγκρέτ αγκινάρας και Chardonnay Αρβανιτίδη

Το Κτήμα Αρβανιτίδη δίνει νοστιμιά στη Μεγάλη εβδομάδα

Για τη Μεγάλη Τετάρτη προτείνει:
Ριζότο με χτένια και βινεγκρέτ αγκινάρας
και Chardonnay Αρβανιτίδη

από τον Σωτήρη Ευαγγέλου
Executive Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία

Υλικά
12 χτένια
100 γρ. ρύζι
½ l  άσπρο ζωμό θαλασσινών
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 λεμόνι
1 αγκινάρα
150 ml λάδι ελιάς
20 ml ξύδι κρασιού
50 γρ. μουστάρδα
μαϊντανό
άνηθο
20 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον ζωμό, λίγο-λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει όλο το υγρό. 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα χτένια και τα μυρωδικά. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύδι και προσθέτουμε την αγκινάρα.
 
Κρασί
Η αγκινάρα, το νόστιμο λαχανικό που φρέσκο το απολαμβάνουμε μόνο την άνοιξη, μπορεί εύκολα να παγιδέψει ένα κρασί σε γευστικά μονοπάτια που παραπέμπουν στο πικρό και το μεταλλικό. Καθώς όμως στη συνταγή μας χρησιμοποιούμε χυμό λεμονιού, αμβλύνουμε αυτές τις εντυπώσεις και μπορούμε να απολαύσουμε το αρωματικό πιάτο με ένα φρέσκο και ζωηρό Chardonnay Αρβανιτίδη.
 

νέα