GR|EN

Χτένια στη σχάρα με κάρυ και Chardonnay Αρβανιτίδη

Το Κτήμα Αρβανιτίδη δίνει νοστιμιά στη Μεγάλη εβδομάδα

Για τη Μεγάλη Τρίτη προτείνει:
Χτένια στη σχάρα με κάρυ και Chardonnay Αρβανιτίδη

Χτένια στη σχάρα με κάρυ, σοταρισμένο σπανάκι και ξύσμα από πορτοκάλι
από τον Executive Chef, Michel Jost
(συνταγή για 4 άτομα)

Υλικά για σπανάκι και ξύσμα από πορτοκάλι
Φρέσκο σπανάκι
½ κούπα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια
ελαιόλαδο
χυμό ½ λεμονιού
αλατοπίπερο
τριμμένο μοσχοκάρυδο
φλούδες φρέσκου πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το σπανάκι με τα πράσινα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσει.
Το απομακρύνουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε με χυμό λεμόνι, αλατοπίπερο, και μοσχοκάρυδο. Βράζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού σε νερό για 4 λεπτά. Κατόπιν απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε λεπτές φέτες και κρατάμε για γαρνιτούρα.
 
Υλικά για το κτένι στη σχάρα με κάρυ
200 γρ. μεγάλα κτένια
αλατοπίπερο
σκόνη από κάρυ
3 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλση
Μαρινάρουμε τα κτένια με όλα τα συστατικά για 5 λεπτά. Ψήνουμε τα κτένια σε ζεστό τηγάνι ή σε σχάρα. 

Κρασί
Chardonnay Αρβανιτίδη
 


νέα