GR|EN

Σουπιές γεμιστές με σπανάκι

Σουπιές γεμιστές με σπανάκι
του Σωτήρη Αδαλάκη

Υλικά
1 κιλό σουπιές (4 κομμάτια), ½ κιλό σπανάκι, ½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμύδι (χρησιμοποιούμε μόνο το λευκό τμήμα του μίσχου, για να μην πικρίσει το πιάτο),
1/5 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος, χυμός ½ λεμονιού, αλάτι
Για την παραλλαγή με το τυρί: 60 γρ. κασέρι Σοχού, παλαιωμένο

Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις σουπιές απομακρύνοντας το κεφάλι, τα πλοκάμια,
τα εντόσθια, τη σακούλα με το μελάνι και το κόκαλο. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις βράζουμε σε κατσαρόλα επί 30-35 λεπτά. Συγχρόνως,
σε δεύτερη κατσαρόλα, βράζουμε το σπανάκι μαζί με το κρεμμύδι και τον άνηθο. Γεμίζουμε τις σουπιές με το σπανάκι και τις σιγοβράζουμε στον χυμό τους και στον χυμό του λεμονιού, σε σκεπασμένο τηγάνι,
επί 10 λεπτά.
Για την παραλλαγή με το τυρί: στο τελικό βράσιμο, σκεπάζουμε την κάθε σουπιά με μια φέτα κασέρι τυρί.

νέα