GR|EN

Φασόλια με μαύρο λάχανο και Cabernet-Merlot Αρβανιτίδη


Συνδυάζουμε μια κλασική συνταγή της ποντιακή κουζίνας, τα φασόλια με μαύρο λάχανο, του Μιχάλη Κεμανετζή από το εστιατόριο «Έπαυλις» στον Ασκό, με Cabernet-Merlot Αρβανιτίδη.

½  κιλό φασόλια μικρά
½  κιλό μαύρο λάχανο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κανονικό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Βράζουμε τα φασόλια. Ψιλοκόβουμε  τα λάχανα και τα ζεματάμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και βράζουμε τα λάχανα. Προσθέτουμε τα φασόλια με τον χυλό τους και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Διαλύουμε το αλεύρι σε κρύο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

νέα