GR|EN

Παρουσίαση του Chardonnay 2011 και της Μαλαγουζιάς 2011

Το Κτήμα Αρβανιτίδη μας προσκαλεί σε παρουσίαση και γευστική δοκιμή της νέας σοδειάς του Chardonnay του, καθώς και του ολοκαίνουργιου κρασιού του, της Μαλαγουζιάς.
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις 21.00 στο Café Balkan (Προξ. Κορομηλά 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 233992).

Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Στο υψόμετρο των 500 μέτρων, τα 50 στρέμματα των ιδιόκτητων αμπελώνων του απολαμβάνουν το οικοσύστημα που ευνοεί την παραγωγή κρασιών φίνων, πολύπλοκων και ισορροπημένων. Στο σύνολο του αμπελώνα εφαρμόζεται η βιολογική καλλιέργεια.

Όσον αφορά στη σοδειά του 2011 στον Ασκό Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται κορυφαία για τα λευκά κρασιά και αναμένεται εξαιρετική για τα ερυθρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ήπιος χειμώνας, η υγρή άνοιξη, το αρχικά δροσερό και υγρό καλοκαίρι οδήγησαν στην καθυστέρηση των σταδίων του βλαστικού κύκλου των αμπελιών. Το καλοκαίρι συνεχίστηκε ξηρό, όχι ακραία θερμό. Σαν τελικό αποτέλεσμα ο τρύγος ήταν κατά μία έως δύο εβδομάδες (ανάλογα με τις ποικιλίες) όψιμος, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Για το Chardonnay ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου και για τη Μαλαγουζιά στις 5 Σεπτεμβρίου. Και οι δύο λευκές ποικιλίες έδωσαν απολύτως υγιές σταφύλι με πολύ ωραία ισορροπία.

Σαν τελικό αποτέλεσμα το Chardonnay Αρβανιτίδη 2011 εμφανίζεται με τον γνωστό του αρωματικό χαρακτήρα, φινέτσα και δροσιστική οξύτητα, ενώ το καινούργιο κρασί του κτήματος, η Μαλαγουζιά Αρβανιτίδη 2011 με εξαιρετική αρωματική και γευστική πυκνότητα.

νέα